Ziekte & re-integratie
Werknemers kunnen ziek worden. Heel vervelend, voor de werknemer zelf, maar niet minder voor een werkgever. Zeker als iemand voor langere tijd niet beschikbaar is, is het zaak om de consequenties voor jouw onderneming helder op een rij te zetten.
Plaats direct je vraag
Ziekte en re-integratie
Wat zijn, bij ziekte of re-integratie, de rechten en plichten van de werknemer en wat zijn de jouwe?
Een werknemer kan, na een periode van ziekte, weer aan de slag. Soms volledig, maar een andere keer is een re-integratieplan benodigd. Iemand kan niet direct voor 100% zijn of haar oude werkzaamheden oppakken, en komt stukje bij beetje terug op de werkvloer. Een re-integratieplan wordt meestal opgesteld in overleg met een bedrijfsarts.
Een advocaat komt in beeld als er, omtrent ziekte of re-integratie, onenigheid bestaat tussen werkgever en werknemer. De werkgever kan – bijvoorbeeld – verzuim vermoeden of is van mening dat het re-integratietraject te langzaam gaat. Onnodig, aldus werkgever. Werknemer, op zijn beurt, beweert dat hij wel degelijk zijn best doet om z.s.m. terug te keren. Een advocaat kan adviseren en bemiddelen. Is het verstandig om je als werkgever te schikken in je lot of heeft een gunstige ontslagprocedure goede kans van slagen?