Mijn werkgever toont geen begrip voor mijn burn-out en stuurt aan op ontslag, mag dat?
Op het moment dat je een burn-out hebt en je werkzaamheden niet meer kunt verrichten ben je arbeidsongeschikt. In principe is je werkgever verplicht om je loon door te betalen voor maximaal 2 jaar, of zolang het dienstverband loopt. In deze periode kan je dus niet ontslagen worden vanwege je ziekte. Wel kan je ontslagen worden in enkele uitzonderingssituaties, namelijk:
- In geval van een faillissement;
- Bij ontslag op staande voet;
- Wanneer je nog in je proefperiode zit.
Je kan dus niet zomaar ontslagen worden door je werkgever. Attendeer je werkgever op de rechten die je hebt en probeer er samen uit te komen. Lukt dit niet? Schakel dan een advocaat in voor advies. Zo voorkom je een langdurig conflict wat het herstel van je burn-out kan bemoeilijken.
Mijn werkgever probeert mij te ontslaan vanwege een andere reden dan mijn burn-out, wat nu?
Het gebeurt nog wel eens dat werkgevers een zieke werknemer proberen te ontslaan op basis van een andere reden dan ziekte om zo toch van een zieke werknemer af te kunnen komen. Dit mag natuurlijk niet, tenzij de ontslagreden gegrond is en op waarheid berust. Indien je er echt niet uitkomt met je werkgever, dan kan je het ontslag aanvechten bij de rechter. Schakel in dat geval een gespecialiseerde advocaat in. Een advocaat met kennis van het arbeidsrecht kan je op de juiste manier helpen.
Burn-out en een arbeidsconflict met je baas?